Wat is Stembevrijding?

Stembevrijding gaat over jouw stem bevrijden, eigenlijk jezelf bevrijden. De grondlegger van Stembevrijding, Jan Kortie, heeft een prachtig boek geschreven, getiteld “Jouw ziel wil zingen”. Nu, dat beaam ik! Jouw ziel wil het wel, maar jij vindt het nog spannend en voelt weerstand. Ik neem je spelenderwijs mee en je zult verrast zijn wat dit je brengt. Ruimte, vrijheid, de vreugde van het toelaten van wat in jou verborgen zit.

Stembevrijding begint vaak met zuchten. Fijn om eventjes lekker te zuchten! Geleidelijk gaat het over in zingen. Het geeft kracht! Denk maar aan een vrouw die een kind gaat baren. Als zij zucht en klank geeft aan haar weeën, verlicht het haar pijn. Hierdoor wint de vrouw aan kracht. Prachtig hoe dat werkt!

Ik laat je onder andere twee manieren van zingen ervaren: van buiten naar binnen en van binnen naar buiten.

Het eerste is erg ons best doen, presteren, het voor een ander doen. Er moet een resultaat bereikt worden. Je zoekt waardering. Het tweede is geven wat er in jou zit. Het gaat moeiteloos vanuit wie je bent, net als een vogel die ook niet zijn best hoeft te doen. Zingen kan zo moeiteloos gaan, zo vrijuit en dat geeft zoveel ruimte in jou. Een vrijer mens in wording. Het gaat om de trilling van jouw stem, het verhaal van wat er in jou leeft. Zingen gaat dieper, waar woorden niet kunnen komen. Alles in jou doet ertoe. Gebrek aan zelfvertrouwen, rouw, pijn, ziekte, angst en nog veel meer, wil toegezongen worden. Je bent bezig om er vanaf te komen, maar de kunst is om er eerst naar toe te gaan. Anders sla je een belangrijk stuk over. Op deze wijze kan er verandering plaatsvinden.

Verlangens, hoop, vreugde en liefde worden eveneens toegezongen. Ook thema’s als loslaten en relaties.

Op een speelse en veilige manier mag je zingen en ervaren wat dit allemaal met jou doet. Je zult meer ruimte in lichaam en geest ervaren en je zelfvertrouwen wordt vergroot. 

Wij denken dat we niet kunnen zingen! Het goede nieuws is, we kunnen het allemaal want het hoeft niet mooi te zijn.

​Ik heb de moed te leven zoals ik wil en niet zoals een ander het graag ziet! Ik nodig je graag uit voor een kennismakingsgesprek.